hoif.dk

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Hjem Andet sport Petanque
Petanque

Sæson 2016 afslutning

alt

9. oktober afsluttedes årets sæson først med en vinturnering. Dernæst samledes medlemmerne til en hyggelig frokost. Under frokosten uddelte formand Benny Neister pokaler og præmier til klubmestrene.

 

Klubmestre 2016

alt

Damer:  1: Magna Roed    2: Lisbeth Wulff    3: Gurli Pedersen

Herrer:  1: Ole Dalsgaard    2: John Lyngaa    3: Henning Madsen (ikke til stede)

 

Petanque i Hou

 

Hvad er Petanque?
Petanque er en idræt for livsnydere, verdens mest afslappende spil.
Sporten, der favoriserer levemanden frem for karrierefræseren.

Lidt Petanquehistorie
Det moderne petanquespil, som vi kender det, stammer fra Frankrig eller mere præcist fra Provence i det sydlige Frankrig. Den, der har rejst i Frankrig, har haft rig mulighed for at se spillet blive udøvet på stræder og i parker, og man vil nogle gange undre sig over, at der udøves mange forskellige former for kuglespil alt efter, om man kommer fra Lyon i den øvre Rhonedal, eller Lunas i Languedocområdet.

Man har alle dage spillet med kugler af alle slags. Materialerne har været fra træ til sten og ler. Men kuglerne man anvender i dag er af stål, og i få tilfælde af bronze. Engelske og Franske konger forbød i perioder spillet, idet soldaterne interesserede sig mere for at kaste kugler, end for at øve sig i pile- og bueskydning. 

Spillets idé
Spillet drejer sig i alt sin enkelthed om, hvilke af to hold der kommer nærmest den lille målkugle, kaldet grisen. Spiller man én mod én har man tre kugler hver, og ved hold af to og tre personer spiller man med seks kugler på hvert hold.
Holdene kan bestå af rene herre/ damehold, eller mixhold. Børn og voksne kan også mixes.
Basis er en cirkel, hvorfra kastene foretages, og det er altid det hold, som ligger længst væk fra grisen, der kaster den næste kugle. Når alle spillerne har kastet deres kugler, er runden slut, og man tæller point til det hold der ligger nærmest grisen.
Det hold, som fik point i den foregående runde, tegner en ny cirkel og kaster grisen ud på ny (6-10 meter). Det hold, som først får 13 point, er kampens vinder.

Petanquekugler
Petanquekugler skal veje mellem 650-800 gram og have en diameter mellem 7,05-8,0 cm.
Vægt og diameter afhænger af den enkelte, f.eks. håndens størrelse, men også en fornemmelse af, at lige netop denne størrelse er den rigtige. Kuglerne har et mønster og et 
kodenummer, som gør det lettere at skelne kuglerne fra hinanden under spillet.

Klubben er i besiddelse af flere sæt kugler, som kan lånes, når vi har spilletid.

Skulle du efter denne lille information få lyst til at prøve at spille petanque , er du velkommen når sæsonen starter ca. 1. maj, på spilletidspunkterne:

          onsdag kl. 15.30 og søndag kl. 10.00 

Vil du have yderligere oplysninger kan du ringe til Benny Neister, tlf. 40 26 29 07.

 

 Find os på facebook