hoif.dk

 • Øg font størrlesen
 • Standard font størrelse
 • Mindsk font størrelsen
Hjem Min første turnering
Min første turnering
Forord
Denne lille vejledning er ment som en introduktion til de børn og forældre, der for første gang skal ud og deltage i et badmintonstævne eller en badmintonturnering, som man lige så godt kan kalde det. 
 Badmintonreglerne bliver ikke gennemgået her, men kan findes på www.badminton.dk  

Turneringsform

En badmintonturnering kan afvikles på forskellige måder.  
 • Puljekampe, hvor man spiller alle mod alle
 • Cup-turnering, hvor kun vinderen går videre
 • Kombination af puljekampe og cupturnering

I ungdomsrækkerne er deltagerne typisk delt op i puljer med 3 – 4 spillere i hver. Her starter man med at spille alle mod alle, hvorefter puljevinderne går videre i en cup-turnering.
Alle kampe til turneringen er på forhånd nummereret, så man kan se hvilke kampnumre man skal spille. 


Hvordan tæller man

Man kan til en turnering have specielle tælleregler, men i så fald vil man tydeligt få det at vide. Er man i tvivl, så spørg ved dommerbordet. Normalt spiller man bedst af 3 sæt. Man trækker lod om serveretten – som regel ved at skyde bolden op i luften og den som korken peger på bestemmer hvem der starter med at serve. Den som vinder et sæt starter med at serve i næste sæt. ·         Man spiller til 21 point.·         Man skal vinde med 2 overskydende point dog max. Til 30. Dvs man kan f.eks. vinde 21-5, 21-19, 26-24 eller 30-29.·         Man får point uanset om man server eller modstanderen server.·         Den, der vinder en bold, server.  

Møde til et badmintonstævne

I det spilleprogram du har fået udleveret står de praktiske oplysninger omkring stævnet så som: Hvor og hvornår stævnet afvikles. Der står desuden hvornår dine kampe er planlagt til at blive spillet, men en præcis beregning er umulig, så der er tale om ca. tider. Det er normalt, at der er tilføjet et kampnr. Til hver kamp. Foran i programmet vil man kunne se hvornår kampnummeret er planlagt til at blive spillet. Man skal normalt være spilleklar ½ time før ens første kamp med mindre andet er angivet i spilleprogrammet. Mød op i så god tid, at du kan finde den rigtige hal. Spørg hvis du er i tvivl. 
Når man ankommer til spillestedet skal man melde sig ved dommerbordet, så de ved man er kommet. Husk at melde afbud hvis du bliver forhindret i at komme! I spilleprogrammet kan du se hvem du skal melde afbud til. Har du brug for at melde afbud før du har modtaget programmet, så må du melde afbud til den i din klub, der står for tilmeldingen.


Hvad skal jeg ha’ med

Du skal selvfølgelig have dit badmintontøj og sko med, men derudover er det en god ide at medbringe: ·         Træningsdragt, så du ikke bliver kold mellem kampene. ·         Ekstra bluse, hvis du sveder meget.·         Ketcher evt. ekstra ketcher·         Drikkedunk.·         Madpakke med små madder og frugtstykker, så man gennem dagen kan småspise i stedet for at spise et måltid og blive tung i maven.·         Spil, hvis der er ventetid mellem kampene.·         Spilleprogram

I løbet af turneringen

Du vil blive kaldt ud, når du skal spille, men man skal holde øje med om det er ved at være tid til at spille, så man kan gå i gang med at varme op. Man skal lægge mærke til hvilket kampnummer, der bliver kaldt ud og på den måde følge med. Der bliver dog ofte sprunget lidt rundt i kampnumrene, da nogle spillere måske lige har spillet og har brug for en pause inden de skal i gang igen. Når du bliver kaldt ud skal du: 
 • Hente kampsedlen og bold ved dommerbordet
 • Gå til den bane, som du blev kaldt ud på
 • Hilse pænt på din modstander
Herefter kan I slå lidt med hinanden inden I går i gang med kampen.

At spille en kamp

Når man spiller en kamp til et stævne er det vigtigt, at man kender badmintonreglerne og ved hvordan banen er, så man ved hvornår en bold er inde eller ude, men hvis man er i tvivl, kan man altid spørge. I løbet af kampen skal man selv dømme f.eks. om bolden er inde eller ude. Her er det vigtigt at man er ærlig. Hvis man ikke ved om bolden var inde eller ude, skal man som udgangspunkt dømme bolden god, men man kan sige til modstanderen, at man ikke så om den var inde eller ude og spørge om man kan spille bolden om. Hvis modstanderen siger nej, må man give ham eller hende bolden. Husk at man kun dømmer på ens egen side.  Husk altid, at selvom det er surt at have tabt en bold, så afleverer man bolden pænt til modstanderen. Hvis bolden i løbet af kampen bliver for slidt, kan man altid gå op til dommerbordet og hente en ny frisk bold. Hvis man har problemer med at tælle point eller bare gerne vil have hjælp til det, kan man be’ om det. Det er ofte en forælder til en af spillerne, der tæller point. Husk forældre – man tæller kun – man dømmer ikke! Efter hvert sæt skriver man resultatet på kampsedlen, så man ikke glemmer det. Når kampen er færdig siger man pænt ”tak for kampen” til sin modstander uanset om man har vundet eller tabt og sørger for at aflevere den udfyldte kampseddel til dommerbordet. 

Forældre på sidelinjen

Forældre er altid velkomne til at hjælpe børnene med at få gennemført kampen fornuftigt. Har børnene f.eks. problemer med at tælle, hvad de som regel har i de mindre rækker, vil det være godt hvis man kan stå mellem banerne og tælle point. Det er bare vigtigt, at man ikke dømmer kampen – det skal børnene selv gøre. Man kan dog hjælpe dem til at dømme rigtigt ved f.eks. at spørge om hvor bolden landede. Det er uhørt at man: 
 • Træner børnene under kampen
 • Kommer med gode råd under kampen
 • Råber op om modstanderens dom
 • Råber ude/out til sit eget barn
 Det er helt i orden at man: 
 • Hepper og opmuntrer under kampen
 • Træner og giver gode råd mellem sættene
 • Hjælper til, hvis der er brug for det
              Læs også om ”Fair play” på www.hoif.dk  

Almindelige halregler

For at det skal være sjovt at spille og for at man kan gennemføre en badmintonkamp uden forstyrrende elementer, er der nogle uskrevne regler, som man altid bør overholde, når man er i en badmintonhal: 
 • Man træder ikke ind på andres bane eller løber tæt forbi. Man går stille og roligt et godt stykke bag ved banerne.
 • Man løber ikke mellem banerne, hvis man skal til den anden side af hallen – man går uden om.
 • Hvis bolden ryger ind på banen ved siden af, hvor der spilles, venter man til bolden er spillet færdig, før man henter sin egen bold.
 • Man står ikke bag ved banerne og slår.
 • Man råber og skriger ikke, så andre spillere bliver generet. 

I det hele taget drejer det sig om at opføre sig venligt overfor medspillere og modspillere, at være ærlig når man dømmer og have det sjovt med at spille badminton.

God fornøjelse

 Banner

Find os på facebook


Nyhedsindslag

HOIF siger mange tak til de mange gavesponsorer, som igen i år bakkede op omkring foreningens store bankospil.

Tak til Cilles Salon i Hou, Saksild Ost & Vin, N.P. Fretheim-Nielsen Keramik, Inga Jørgensen Hou, Mr. Lønskov, FirmaGaveronline.dk v/Lasse og Janne, Kysthuset, Hou Autoservice, Fitness World, Salon Morgenhår, Hou Havnekiosk, Cafeen Hou Havn, Legekæden , Møblér Odder, Jysk, Hou Mester Slagter, Salon Berith, Jeva Lædervarer, Anytime-Guldsmeden i Odder, Nordea Bank, Odder Afd., Bog og Ide i Odder, Kvickly, Hou Hallens Cafeteria, Hou Strand Camping, Center Mode, Violen, Anna & Søs, Torvets Smykker & Ure, Nykredit, Hou VVS /Beck Pedersen, Klipppehuset i Hou, Dagli’Brugsen i Hou, Farver og Striber, Skousens Hvidevarer, Cafe Skuden, Stark, Family Garden, Tømrermester Christian Stougaard, CC Green – Arkitekt og Ingeniørfirma, Peter Stougård, Hou Fitness, Vandhalla, Stormgården Håndbryg, Skjold Optik, Tømrerfirmaet Jacob Baand, Bagergaarden i Saksild, Karensminde Frugtplantage, Intersport i Odder, Boutique MARY i Odder, Mikkel, Blas Kaffe, Tøj Eksperten, Skoringen, Salon HAIRSHOP, ZOOM, Martinsen Rådgivning & Revision.

Tak til dem alle.